Wild Hogs

Easy Riders and a Raging Bull

John Travolta scoorde met de typische popcornkomedie Wild Hogs de grootste box-office hit uit zijn indrukwekkende carrière. De film is het verhaal van vier uitgebluste veertigers, die besluiten een roadtrip te maken op hun motor.

 

De eerste minuten van Wild Hogs nemen ons mee langs de levens van het viertal wereldverbeteraars van weleer. Doug Mansen (Tim Allen) is een tandarts die in zijn middelbare school de stoere bink was. Nu vindt zijn schattige kroost hem zelfs een loser eerste klas.

Over losers gesproken, wat te denken van Dudley Frank (William H. Macy)? Het volstaat te zeggen dat Dudley een tatoeage heeft van het Apple-logo op zijn rechterarm. Hij wil overigens alleen mee als er internet-hotspots aanwezig zijn.

De overige twee kameraden zijn ook niet helemaal geslaagd in het leven. Bobby Davis (Martin Lawrence) leeft zwaar onder de plak bij zijn goedgebekte echtgenote. Hij schrijft een boek over zelfvertrouwen, maar durft zijn vrouw amper van repliek te voorzien.

Woody Stevens (John Travolta) is de enige van het viertal die geen doorsnee loser is geworden. Sterker nog: hij ziet er goed uit voor zijn leeftijd, heeft veel geld en is getrouwd met een wereldberoemd fotomodel. Maar Woody is net failliet verklaard.

Wat volgt is een ouderwetse Amerikaanse roadtrip. Get your motor running!

Wild Hogs is een vetmesting van talent geworden dat bakken vol met geld verdiende. Vooral in het begin van Wild Hogs is duidelijk waarom. In een hoog tempo leren we de verschillende personages kennen en ze weten al snel een glimlach op het gezicht te toveren.

We volgen dit viertal in de zoektocht naar hun jeugd en verheugen ons er op om met hen een roadtrip door het Amerikaanse landschap te ondernemen. Ver weg van de gezapigheid van de gezamenlijke levens.

Helaas staat de gezapigheid uiteindelijk ook in Wild Hogs toe. Na het uiterst komische eerste half uur, beginnen de grappen op te raken. Als vervolgens totaal overbodige verhaallijnen hun intrede doen, is de pit van het begin nergens meer te bekennen.

Motormuizen met een lekke band 5