Music and Lyrics

All you need is love…

Kent u Alex Fletcher nog? In de jaren ’80 zat hij in de wereldberoemde Britse band POP. Gedurende een korte periode had de formatie talloze hits, om uiteindelijk knallende ruzie te krijgen. Fletcher ging vervolgens solo.

Helaas scoorde hij daarna geen noemenswaardige hits meer. Het overweldigende succes zijn voormalige bandleden overschaduwde zijn carrière volledig. Hij is daarom aangewezen tot optredens in bovenmodale hotels, redelijk bezochte pretparken en marginale redneck bijeenkomsten.

Gelukkig weet Fletcher nog steeds het hoofd van menigeen vrouw op hol te brengen met zijn onnavolgbare heupdansbewegingen. Dat die hem in de loop der jaren veel pijn en op termijn allicht een nieuwe heup gekost hebben, mag geen naam hebben.

Wie wel naam mag hebben is Cora Corman, de wereldberoemde Amerikaanse popartieste (bekender dan Madonna, mooier dan Shakira). Zij heeft als grote fan nog grotere verassing voor onze afgedankte ster in petto. Binnenkort komt haar nieuwe album uit en niemand minder dan haar idool mag daar een nummer voor schrijven! Pretty please, Alex…

Het probleem is echter dat Fletcher beter is in het schrijven van music dan van lyrics. Zijn enige soloalbum ligt dan ook gewoon in de afprijsbakken bij de plaatselijke Wall-Mart.

Enter: Sophie Fischer, parttime plantenverzorgster en afgestudeerd literair genie. Zij en Fletcher vormen binnen no-time een muzikaal en uiteindelijk natuurlijk ook romantisch duo.

Samen met Cora kunnen zijn misschien wel een nieuwe impuls geven aan de bijna dode carriere van Fletcher. Zijn heupen hebben immers geen nieuwe impulsen meer nodig, die zijn immers al overleden…

Music and Lyrics is een charmante romantische komedie, die het verdient om een groot publiek te vinden. Overbodige plotlijnen en eendimensionale acteerprestaties voor lief nemende, is een avondje bioscoop dit jaar zelden ontspannend geweest.

Een catchy popnummertje 7