Lucky Number Slevin

Double O Slevin

Slevin Kelevra is één van die talloze filmfiguren op de verkeerde plaats, op de verkeerde tijd, met heel veel pech. Hij heeft net zowel zijn baan als vriendin verloren, en wordt tot overmaat van ramp beroofd.

Voor de deur van zijn vriend Nick, nota beze. Nick is niet thuis, maar Slevin krijgt snel gezelschap. Twee gangsters in dienst van The Boss (Morgan Freeman) nemen hem mee. The Boss heeft een langlopende vete met zijn voormalig partner The Rabbi (Ben Kingsley) en ziet Slevin voor Nick aan. Hij wil hem gebruiken diens zoon te vermoorden.

Ook The Rabbi ziet Slevin voor Nick aan, en wil hem op zijn beurt gebruiken om The Boss te liquideren. De twee maffiabazen worden allebei door de mysterieuze Goodkat (Bruce Willis) van advies voorzien. Intussen wordt Slevin nauwgezet op de voet gevolgd door de plaatselijke politie, onder leiding van Detective Brikowski (Stanley Tucci).

Lucky Number Slevin kijkt lekker weg. De acteurs onder aanvoering van Josh Hartnett zijn goed op dreef en ook de dialogen ontstijgen de gemiddelde productie. Tot het laatst blijft de kijker in het ongewisse over het ware verhaal van Slevin. Dat is een knappe verdienste voor een op het eerste gezicht eenvoudige film.

Lucky Number Slevin is een aardige poging tot een studio-suspensefilm anno 2008, zonder al te origineel te worden.

Beter goed gejat dan slecht bedacht 7